|
|
|
Национално първенство по YUGIOH 2010 3 Месеци, 2 Седмици
|
|
** В тази тема се дискутира статията: Национално първенство по YUGIOH 2010 **
Национално първенство по YUGIOH 2010
Къде, кога и колко
* 29-ти май, събота, град София, хотел Плиска, бул. Цариградско шосе 87, в зала 1
* Регистрация и записване започва в 9:30. Самият турнир започва в 10:00 часа.
* Уеб страницата на хотела е www.hotelpliska.com.
* Таксата за участие е 15 лв.
Формат
Форматът на турнира е Advanced. Всеки дек трябва да се състои от 40 карти, съобразени със актуалния Ban List, който може да бъде намерен на www.yugioh-card.com. Всеки играч има право на Side Deck, състоящ се от до 15 карти, и Extra Deck състоящ се от до 15 карти. Картите в Side и Extra Deck също трябва да са съобразени с актуалния Ban List. След провеждане на необходимия брой кръгове, в зависимост от броя на участниците, ще се проведе топ 8 за разпределение на наградите. В зависимост от броя на участниците ще се определи и броя на квалификантите за Европейското първенство. При до 32 участници квота за Европейското първенство получават първите 4ма след топ 8, при над 32 участници – челната 8ца.
Деклист
Всеки участник трябва да предостави в момента на записването си деклист с описани всички карти (и бройките им) от основният им дек, както и от Side и Extra дековете. Всеки деклист трябва да има името на играча, неговият COSSY номер, актуален адрес на местоживеене, име на Дека.
Продължителност на кръговете
Всеки кръг ще продължава по 40 минути. Всеки мач се състои от 3 игри, като победител от мача е този, които спечели две от трите игри.
Препоръки към играчите
Всеки участник на Националното първенство се очаква да си носи листи и химикалка, както и необходимите му за игра атрибути – зарчета, токени и др. Очаква се всички участници на турнира да използват нермаркирани и неотличаващи се един от други протектори, в които да са „облечени” дековете им.
Награди
1во място – покриване на транспортни разходи и настаняване на Европейското първенство, Dark End Dragon
1-4то място – оригинални папки 5DS с 9 джоба, трофеи
1-16то място – World Championship Qualifier game mat
Всички участници на турнира ще получат по един комплект World Championship Qualifier Tournament sleeves (80 бройки), възпоменателна химикалка и по един Turbo Pack 1.
Класиралите се в топ 8 ще получат допълнителни награди Turbo Pack 2, в зависимост от броя на участниците.
|
|
|
|
Последна редакция: 19/05/2010 18:56 от Cherny.
|
konq
Junior Boarder
|
|
Отг:Национално първенство по YUGIOH 2010 3 Месеци, 2 Седмици
|
|
|
ееее значи как може така!От Пловдив съм и познавам двама души които успяха да се класират и ся няма да могат да дойдат защото са седми клас и по тва време са им изпитите мноо кофти
|
|
|
|
|
|
|
|
Отг:Национално първенство по YUGIOH 2010 3 Месеци, 1 седмица
|
|
|
Cherny написа:
Къде, кога и колко
* 29-ти май, събота, град София, хотел Плиска, бул. Цариградско шосе 87, в зала 1
Бихте ли предложили удобен маршрут от ЖП гарата?
На място ли ще ни предоставите бланки за дек лист или може да си носим предварително разпечатани?
Всеки кръг ще продължава по 40 минути. Всеки мач се състои от 3 игри, като победител от мача е този, които спечели две от трите игри.
Ако се просрочи времето, както старши пътен полицаи Костов би питал:И ся ко праим?
Препоръки към играчите
Всеки участник на Националното първенство се очаква да си носи листи и химикалка, както и необходимите му за игра атрибути – зарчета, токени и др. Очаква се всички участници на турнира да използват нермаркирани и неотличаващи се един от други протектори, в които да са „облечени” дековете им.
Ако опонмента ми има N на брой смачкани/мръсни протектори, ще го накарате ли да ги смени?
Награди
1во място – покриване на транспортни разходи и настаняване на Европейското първенство, Dark End Dragon
Всички участници на турнира ще получат по един комплект World Championship Qualifier Tournament sleeves (80 бройки),възпоменателна химикалка (yess) и по един Turbo Pack 1.
Класиралите се в топ 8 ще получат допълнителни награди Turbo Pack 2, в зависимост от броя на участниците.Броя е в зависимост от участващите или ще получат по един взависимост от броя на участващите?
Бих желал да отговорите на тези въпроси, по късно ако се сетя ще задам и други.
|
|
|
|
Последна редакция: 24/05/2010 21:36 от v4sko.
*** Понамали си подписа, моля! ***
Мерси ,че ми се молите - още господ не съм станал, но правилно сте се ориентирали на къде съм тръгнал.
|
Smouky
Gold Boarder
|
|
|
|
v4sko написа:
Cherny написа:
Къде, кога и колко
На място ли ще ни предоставите бланки за дек лист или може да си носим предварително разпечатани?
Ако се просрочи времето, както старши пътен полицаи Костов би питал:И ся ко праим?
Препоръки към играчите
Ако опонмента ми има N на брой смачкани/мръсни протектори, ще го накарате ли да ги смени?
Награди
Всички участници на турнира ще получат по един комплект World Championship Qualifier Tournament sleeves (80 бройки),възпоменателна химикалка (yess) и по един Turbo Pack 1.
Класиралите се в топ 8 ще получат допълнителни награди Turbo Pack 2, в зависимост от броя на участниците.Броя е в зависимост от участващите или ще получат по един взависимост от броя на участващите?
Бих желал да отговорите на тези въпроси, по късно ако се сетя ще задам и други.
Ареве човек, стига си се натравал, вмомента правиш глупава работа. На тези вапроси можем и ние да ти отговорим, защо първо не се допитваш до нас?!? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Те са длъжни до някъде да ми отговорят, Вие не. + отговорът им ще е по обективен като организатори.
|
|
|
|
Последна редакция: 24/05/2010 21:58 от v4sko.
Мерси ,че ми се молите - още господ не съм станал, но правилно сте се ориентирали на къде съм тръгнал.
|
|
|
|
|
|
За удобство използвай сайта за градска мобилност - www.sumc.bg/routes като даваш маршрут на движение от: Централна жп гара до бул. Цариградско шосе 87. Там ти излизат маршрути. Предлагам ти да избереш този с най-малко вървене. За по прецизно изчисляване на времето можеш според избрания маршрут да провериш разписанията на транспорта в колко минава от същият сайт.
Ако ще те улесни може да ти кажа горе долу кои автобусни и тролейбусни линии преминават пред х-л Плиска.
Деклистове може да се пишат на бланки раздадени на място или да се донесат на ваша бланка и да има необходимата информация: име, презиме, фамилия, KONAMI номер /при липса на такъв ще се допише намясто при изготвяне на номера/, точен адрес /важно е да си знаете и ПК/, Main Deck /тук е важно да са разбити картите на Monsters, Spells, Traps и да пише както общата бройка на картите така и за тези три групи. Например: Monsters 20, Spell:10, Traps:10 или Total:40/, Extra Deck, Side Deck.
При просрочване на времето има няколко варианта.
Първа игра ви е и все още не е завършена. При изтичане на 40-те минути идва така нареченият "тайм." При него играчите имат право на 3 хода да завършат играта. Ако не успеят за тези 3 хода да нарпавят това след изтичането на третия ход се гледат жизнените точки и човекът, който е на по малко жизнени точки губи играта. Ако са с равни жизнени точки се играе до първа промяна в жизнените точки.
Понеже е първа игра играчите имат 3 минути за sideboard и мешане и започват втора. При нея играчите имат 5 хода, в които да променят жизнените си точки. След последния ход аналогично на описаното по-горе се гледат жизнените точки и ако няма промяна в тях се играе до първа промяна. При равен резултат 1 на 1 се играе трета решаваща игра аналогична на втората.
Ако тайма е по време на втора или трета игра горе-написаното е аналогично.
Разбира се, че да! Първо това е неуважение както към самия играч, така и към всички играчи!
Броя е в зависимост от участващите или ще получат по един взависимост от броя на участващите?
Броят е в зависимост от участниците.
|
|
|
|
|
Daichi
Junior Boarder
|
|
|
|
Nqkoy nqma li da kaje kvo stana dneska? TOP 8, Decklists i t.n. ?
Sujalqvam za latinicata, nqmam kirilica na compa ot nqkolko dni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daichi написа:
Nqkoy nqma li da kaje kvo stana dneska? TOP 8, Decklists i t.n. ?
Sujalqvam za latinicata, nqmam kirilica na compa ot nqkolko dni
Всичко с времето си. Ето я челната 8-ца:
1. Преслав Иванов - Machina Fortress
2. Ленко Консулов - Synchro Beasts
3. Иван Тодоров - Quickdraw Dandywarrior
4. Емил Груев - Counter Fairy
5-8. Валентин Пощаков - X-Sabers
5-8. Янчо - Gladiator Beast
5-8. Павел Хаджиев - Frog Monarch
5-8. Филип - Water Deck
От 9 до 16 място имаше познати на всички лица: Виктор Узунов, Васил Начков, Игор, миналогодишният полуфиналист Георги и т.н.
Подробности предполагам на по-късен етап ще има.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ами аз като цяло съм доволен, освен ,че останах на 17 място понеже Филип Йочич играеше 2 Mind Control-a но не го хванаха срещу мен (рунд 2) а на следващия дуел и спечели срещу мен точно с тази карта ... Мисля ,че ако организаторите не ги беше домързяло да проверят дековете на всички и особено на Филип, нямаше да съм на 17 място а поне на 16 и да си получа мат-а за който дойдох все пак. Можеше поне да ми се извинят за това, но те естествено не се сетиха, да не говорим да ми дадът компенсация на мен и на Георги (Headless Knight) който е играл първият дуел срещу него и е загубил също поради тази причина. Все пак е голямо предимство да играеш 2 Mind Control иначе нямаше да е лимитната.
Не очаквам извинение знам ,че ще получа ---- отговор и с това ще си остана.
Като цяло:
3:3
рунд 1 (2-1) победа
срещу Synchro Cat (Тихомир Василев - Варна)
рунд 2 (1-2) загуба
срещу Cadarius Control не Water Deck ... (Филип Йочич) мамещия
спечелих първия, и после ми направи Mind Control 2 пъти на Morphing Jar-a...
рунд 3 (2:1) победа
срещу X-Saber Deck завършен с XX-Saber Emmersblade x 2 (Игор Кузмин)
рунд 4 (0:2) загуба
срещу GB на (Васил Начков) колко креативно, най-големият ми проблем GB дековете.
рунд 5 (0:2)
срещу GB на Добчо Йорданов, преби ме като мастия - дискарднах му Goldd и ми счупи полето.
рунд 6 (2:0)
срещу Fortune Ladyes на Радо не съм го питал за фамилията  .
Като цяло останах със смесени чуства - организацията беше на много добро ниво, спечелих на рандом Аncinet Prophecy в третия дуел, което прятно ме изненада, но от друга страна компетентността не беше на ниво.
Днес ще разбера дали беше правилно да дадът game lost, на Филип само в дуела в който го хванаха да мами или и срещу предишните който е измамил. Още веднъш да спомена какво ми казаха когато се оплаках на човечеца( не му знам името за което съжелявам) - еми да го беше хванал ти щяхме да му дадем и срещу теб загуба ,тоест щях да спечеля и определено да бъда в топ 16 а не на 17 място, - искам този човек да ми обясни как да го хвана, той не е тъп да ги активира 2та в един дуел, не ми даде да му прегледам дек-а, и Вие не си направихте труда да му го прегледате преди началото на турнира ? Аз ли съм виновен ,че не съм го хванал ? Как да го хвана ?Поне да се бяхте извинили ... Сега ще направя тема в pojo и ще запитам хора който са печелили Shonen и са били съдии там, дали предварително се проверяват дековете на всички играчи еми не на рандом 2-3 човека от 40 ... И дали не трябваше да му бъдат занулирани победите в полза на тези които са играли срещу него и са загубили ,защотото ги е измамил? Аз поне се чуствам ощетен и предполагам Георги също - направихме си труда да пътуваме общо 26 часа (отиване и връщане) вложихме доста повече пари от Софиянци да дойдем и накрая к'во стана ? Надявам се да видите ,е е Ваша грешка и да има полза от това което написах.
Чакам солиден отговор, и ако се окажа прав поне извинение, знам ,че не си правите труда да давате компенсации но поне да го накажете - не може измамник да влезе в топ 8 на турнир от такова ниво и да вземе награди принадлежащи на друг и не заслужени(давате награди на човек който потенциално е възможно да е измамил умишлено с цел победа - СУУУПЕР СТЕ!), но нищо вече не ме учудва все пак сме в България...
Направихме си труда Варненци - да си направим регионални да дойдем 15 ... и ни затворихте клуба. THANK YOU !!!
|
|
|
|
Последна редакция: 30/05/2010 13:29 от v4sko.
|
|
|
|
|
|
|
Като начало ТИ си виновен, че не си поискал дек чек на опонента си. В началото на първата игра (освен рандом дек чека всеки рунд) ТИ можеш да повикаш съдия и да поискаш дек чекинг на твоя дек и дека на опонента си. Освен това, ако чакаш извинение няма да го получиш, защото ти сляпо се доверяваш на противника си. Може би единственото ти оправдание е, че този факт не ти е бил известен, поради ситуацията в морската столица, но щом си такъв фен на pojo би трябвало да си запознат с правилата на играта. Ако се занимавахте малко по-сериозно с играта, ако се държахте като един отбор, а не карахте "секи за себе си", гарантирам че щяхте да се представите МНОГО по-добре. Евалата правя на Янчо, който влезе в топ8. Относно оригиналността на дековете... Според мен в една мета, като тази, в която няма само 2 дека, които газят, оригиналността не липсва! Ти можеш много лесно да кажеш "ми имаше 4 гаджет дека" ама какво от това? Кирето играеше гаджети с gear town-ове и гаджелтрон дракони, Васко играеше Jinzo-та, Иванчо играеше 3 стартера събрани в един, аз играех повече контрол... Имаше 4 или 5 гладиатор дека, Янчо го беше текнал по един начин, Добс по друг! Ебати имаше сякви декове. Аз само играх срещу: Witch of the Black Rose control, X-Saber, Six Sams, Gladiator B, Water Deck (не Cadarius контрол), Quickdraw Dandywarrior и естествено Dark Synchro котката на моя любим съотборник (= Стига сте хейтвали и сте се оплаквали! Тази игра е шах и покер. Който няма нерви -> да ходи да се оплаква в pojo, на арменския поп и тн и тн. Между другото judge-a ни е доста компетентен... Именно за това се съветва с компа. За да не стават грешки. Там са описани всички ситуации. Контрол + f и всичко излиза. Освен това Фичо... Сериозно се съмнявам умишлено да е сложил два майнда. Познавам го от години и макар малко арогантен, е изключително коректен играч. Играл съм с него по турнири /и големи и малко/ десетки пъти и никога не се е случвало да стане нещо подобно. Смятам, че е било случайност. Рундовете не могат да се върнат, защото най-малката промяна в стендинга води до промяна в перинга, която води до преиграване на всичко.... Невъзможно е. Тогава други 16 човека ще лаят, че са ги извадили от топа. Вместо да лаеш през нета, Васе, успокой се и си гледай кефа!
|
|
|
|
Последна редакция: 30/05/2010 12:17 от gorgoroth.
|
|
|
|
|
|
|
v4sko написа:
Ами аз като цяло съм доволен, освен ,че останах на 17 място понеже Филип Йочич играеше 2 Mind Control-a но не го хванаха срещу мен (рунд 2) а на следващия дуел и спечели срещу мен точно с тази карта ... Мисля ,че ако организаторите не ги беше домързяло да проверят дековете на всички и особено на Филип, нямаше да съм на 17 място а поне на 16 и да си получа мат-а за който дойдох все пак. Можеше поне да ми се извинят за това, но те естествено не се сетиха, да не говорим да ми дадът компенсация на мен и на Георги (Headless Knight) който е играл първият дуел срещу него и е загубил също поради тази причина. Все пак е голямо предимство да играеш 2 Mind Control иначе нямаше да е лимитната.
Не очаквам извинение знам ,че ще получа ---- отговор и с това ще си остана.
Като цяло:
3:3 щях да бъда 4:2 ако беше на ниво...
рунд 1 (2-1) победа
срещу Synchro Cat (Тихомир Варна)
рунд 2 (1-2) загуба
срещу Cadarius Control не Water Deck ... (Филип Йочич) мамещия
спечелих първия, и после ми направи Mind Control 2 пъти на Morphing Jar-a...
рунд 3 (2:1) победа
срещу X-Saber Deck завършен с XX-Saber Emmersblade x 2 (Игор, който не влезе в топ 8 - според мен поради съдииска грешка на дуела му срещу Васил Начков(no comment))
рунд 4 (0:2) загуба
срещу GB на (Васил Начков) колко креативно, най-големият ми проблем GB дековете.
рунд 5 (0:2)
срещу GB на Добчо, преби ме като мастия - дискарднах му Goldd и ми счупи полето.
рунд 6 (2:0)
срещу Fortune Ladyes на Радо
Като цяло останах със смесени чуства - организацията беше на много добро ниво, спечелих на рандом Аncinet Prophecy в третия дуел, което прятно ме изненада, но от друга страна компетентността не беше на ниво - какъв съдия може да бъде човек който гледа за всичко на компютър и не е играл предполагам играта? Едни и същи хора едни и същи - монаси,gadgets,gb's много малко хора бяха проявили креативност, все пак net deck-ването си е ритуал в наща държава.
Днес ще разбера дали беше правилно да дадът game lost, на Филип само в дуела в който го хванаха да мами или и срещу предишните който е измамил. Още веднъш да спомена какво ми казаха когато се оплаках на едрия човечец - еми да го беше хванал ти щяхме да му дадем и срещу теб загуба ,тоест щях да спечеля и определено да бъда в топ 16 а не на 17 място, - искам този човек да ми обясни как да го хвана, той не е тъп да ги активира 2та в един дуел, не ми даде да му прегледам дек-а, и Вие не си направихте труда да му го прегледате преди началото на турнира ? Аз ли съм виновен ,че не съм го хванал ? Как да го хвана ? ----------------- ... поне да се бяхте извинили ... Сега ще направя тема в pojo и ще запитам хора който са печелили Shonen и са били съдии там, дали предварително се проверяват дековете на всички играчи еми не на рандом 2-3 човека от 40 ... И дали не трябваше да му бъдат занулирани победите в полза на тези които са играли срещу него и са загубили ,защотото ги е измамил? Аз поне се чуствам ощетен и нпредполагам Георги също - направихме си труда да пътуваме общо 26 часа (отиване и връщане) вложихме доста повече пари от Софиянци да дойдем и накрая к'во стана ? Надявам се да видите ,е е Ваша грешка и да има полза от това което написах.
Чакам солиден отговор, и ако се окажа прав поне извинение, знам ,че не си правите труда да давате компенсации но поне да го накажете - не може измамник да влезе в топ 8 на турнир от такова ниво и да вземе награди принадлежащи на друг и не заслужени(ДАВАТЕ НАГРАДИ НА ИЗМАМНИК - СУУУПЕР СТЕ!), но нищо вече не ме учудва все пак сме в България...
Направихме си труда Варненци - да си направим регионални да дойдем 15 човека и накрая ни ощетихте заради някви --------- ... и ни затворихте клуба. THANK YOU !!!
И к'ви -------------- са тея сърби на нашия нац ?
Първо по-леко с езика! Това не ти е пазар!
На Филип доколкото ми е известно му е правен двоен deck check. Незнам какво и защо е станало, но знам, че са му правени два. Ако това с двата mind control-а е вярно, за което сериозно се съмнявам понеже познавам добре човека, то по принцип /според мен/ е трябвало да се наложи по-голямо наказание защото се води умишлена измама (cheating). А какво можеш да направиш е много просто. Съмняваш ли се викаш съдия. Викнал ли си на време и всичко дори втори рунд да се разбере, дори трети щеше да си отнесе наказанието. Него са го хванали преди да се почне мача и с карта в кутийката, за което никога не се знае дали я е играл или не. Затова е можело само да се наложи наказание game lost, а не по-голямо.
Отностно дек листа ти пожелавам успех. Бил съм на европейско 2 пъти и знам как се проверяват дековете. Точно както при нас и отделно по време на европейското се гледат как са описани листовете и ако някъде има нещо некоректно се отива при човекът за който имат съмнение. Ти представяш ли си преди турнира да проверяват на европейските даже и SJ по 100+ дека поотделно?
Искам да изкажа и голямото си разочарование от хората играещи тази игра. Повечето не знаят основните правила на играта даже и правата си. Същите не си правиха труда даже да викат съдия и играеха доста ефекти просто ей така както мислят, че са. По-принцип на турнирите гледам рядко да участвам и да judje-вам, че така се учат хората не само на правила, но и да използват съдия /да не говорим и че учат по-добре да играят играта/. Предимно на турнира чувах как софиянци искат съдия през повечето време именно поради тази причина. Догодина ако съм класиран направо на европейско ще judge-вам и ще съблюдавам играта, но много хора ще изядат не малко warning от вижданията ми докато очаквам да свършат, някои играчи рунда. Имайте на предвид, че хора, които наблюдават играта не могат да се намесват в нея, но виждат ли нещо некоректно могат да викнат съдия!
|
|
|
|
Последна редакция: 30/05/2010 12:29 от ivanishevic.
|
|
|
|
|
|
|
Не те знам кой си но предполагам - (гъвкавия монах-пха-ха), нямах време да се изкажа вчера, така като гледам често посещаваш форума, и честно да ти кажа Филип като седнах си изглеждаше супер пич и не ми даде никакъв повод да искам Deck Check или да помисля ,че мами - надраскал си 5 реда браво, но не можеш да гледаш обективно защото не си потърпевш...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v4sko написа:
Не те знам кой си но предполагам - (гъвкавия монах-пха-ха), нямах време да се изкажа вчера, така като гледам често посещаваш форума, и честно да ти кажа Филип като седнах си изглеждаше супер пич и не ми даде никакъв повод да искам Deck Check или да помисля ,че мами - надраскал си 5 реда браво, но не можеш да гледаш обективно защото не си потърпевш...
Ми не, дори нямах регистрация. Просто жена ми ме помоли да видя дали са качли някъде снимки  Може да не съм потърпевш, но ти казах, че Фичо вероятно просто е допуснал грешка при сглабянето на дека. Веднъж и аз играх с 4 макро космоса... Напълно случайно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Така ще кажеш, нали сте си дружки от София а аз съм някой който не сте виждали преди - разбирам те нормално е да се застъпите за него. Но и аз мисля ,че е правилно да се чуствам поне малко ощетен. Изразих негативизма си с цел да им покажа ,че просто трябва да се внимава повече а пък и съм си избухлив на моменти - но все пак и да не го е направил умишлено, не може да се докаже - все едно аз да сложа 2 Jar-a и да трябва да флипна 4 пъти 2та а не 8 пъти единия ... Мисля ,че имам право да изразявам такова мнение при тези обстоятелства.
А до поста на Иван - не знам какво намекваш за правилата - може би ,че не ги знам, но никой от противниците ми не е викал съдия заради мен и се държах максимално коректно и обяснявах всичко кето правех и те искаха да знаят, не знам колко европеиски си печелил и си се класирал а и слабо ме интересува (все пак радвам се ,че има такъв българин), но мнението ти пак не може да бъде обективно - ако не си видял ситуацията, защото аз паднах 2рия път точно поради тази карта, и все пак не ми направи никакво впечатление - дори не съм си и помислил ,че може да има 2 в дека.
Да ми казвате: о той сигурно не го е направил умишлено да и част от мен се надява да е така, но все пак по-вжния факт е ,че го е направил и ,че картите са били там през целите първи 3 мача.
До колкото помня - дека му беше избран на случаен принцип да бъде проверен и можеше изобщо никой да не види това, и си беше чист късмет за този който е играл в рунд 3 срещу него ,защото можеше и той да е потърпевш.
|
|
|
|
Последна редакция: 30/05/2010 13:25 от v4sko.
|
|
|
|
|
|
|
v4sko написа:
Така ще кажеш, нали сте си дружки от София а аз съм някой който не сте виждали преди - разбирам те нормално е да се застъпите за него. Но и аз мисля ,че е правилно да се чуствам поне малко ощетен. Изразих негативизма си с цел да им покажа ,че просто трябва да се внимава повече а пък и съм си избухлив на моменти - но все пак и да не го е направил умишлено, не може да се докаже - все едно аз да сложа 2 Jar-a и да трябва да флипна 4 пъти 2та а не 8 пъти единия ... Мисля ,че имам право да изразявам такова мнение при тези обстоятелства.
А до поста на Иван - не знам какво намекваш за правилата - може би ,че не ги знам, но никой от противниците ми не е викал съдия заради мен и се държах максимално коректно и обяснявах всичко кето правех и те искаха да знаят, не знам колко европеиски си печелил и си се класирал а и слабо ме интересува (все пак радвам се ,че има такъв българин), но мнението ти пак не може да бъде обективно - ако не си видял ситуацията, защото аз паднах 2рия път точно поради тази карта, и все пак не ми направи никакво впечатление - дори не съм си и помислил ,че може да има 2 в дека.
Да ми казвате: о той сигурно не го е направил умишлено да и част от мен се надява да е така, но все пак по-вжния факт е ,че го е направил и ,че картите са били там през целите първи 3 мача.
До колкото помня - дека му беше избран на случаен принцип да бъде проверен и можеше изобщо никой да не види това, и си беше чист късмет за този който е играл в рунд 3 срещу него ,защото можеше и той да е потърпевш.
Изощо си нямам идея кой си, че да говоря, че не знаеш правилата. Казвам го обективно!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gorgoroth написа:
Може би единственото ти оправдание е, че този факт не ти е бил известен, поради ситуацията в морската столица, но щом си такъв фен на pojo би трябвало да си запознат с правилата на играта. Ако се занимавахте малко по-сериозно с играта, ако се държахте като един отбор, а не карахте "всеки за себе си", гарантирам че щяхте да се представите МНОГО по-добре.
За другите неща не мога и не искам да дам мнение, но мисля, че тук грешиш...
Не разбирам какъв смисъл влагаш в словосъчетанието "всеки за себе си", нито откъде си останал с това впечатление, просто ти казвам, че грешиш. В един турнир, в който се играе 1 срещу 1, не виждам какво повече да се направи за отборния дух.
Каквото и да кажете, критикувайте ако щете, аз съм доволен от себе си, играх с/у разнообразни декове и нямах късмета да играя с/у наши играчи. За пръв път играя на турнир с такива мащаби и се радвам, че не оплесках нещо и не ми се е налагало да тревожа съдиите (е освен веднъж). Отношението ми победи:загуби се оказа 1:2 (2-4), но за сметка на това успях да си контролирам нервите и да се държа уважително към противниците си (за съжаление едно извинение може да оправдае, но не и да промени едно такова първоначално мнение или да спечели някакво особено уважение). Sorry.
Организацията беше прилична, макар и моментите хаос (за което сме виновни главно ние - играчите). Радвам се, че повечето от организаторите ни третираха с уважение, като благодаря и уважавам усилието на останалите да го направят.
|
|
|
|
Ако някой "се излъже" да прочете този подпис ще разбере, че:
1. Мисля, че форума не се модерира добре.
2. Мисля, че управлението и навигацията във форума е повече от ужасно.
3. Мисля, че стария форум беше в пъти по-добър от този и няма да е грешка да се върне обратно.
|
|